Shkruajnë një libër pa u njohur

65

libriShkruajnë një roman pa u takim ndonjëherë deri në momentin e botimit të librit. Duket si komplot i një film Hollivudian, por është një histori e vërtetë dhe të dy protagonistët janë italianë. Jessica dhe Marcello Mastroianni, 23 dhe 24 vjeç, dy të rinjtë ishin pak më shumë se tetëmbëdhjetë vjeç kur ata vendosën një mbrëmje për të realizuar ëndrrën e tyre, të shkruanin një libër së bashku …!

Çifti, i cili u takua në internet përmes Spaces MSN, kanë ndërmarrë këtë udhëtim në dhomat e tyre 350 km larg njëri-tjetrit. Në fakt, ai është nga Napoli, kurse ajo nga Lamezia Terme. “Një hap larg teje” (Editions Lines Infinit) është emri i librit të tyre. I shkruar dhe prodhuar duke përdorur të gjitha mjetet në dispozicionin si: Telefonin, Facebook-un, adresë e-mail etj.

Zgjedhja për të mos u takuar, fillimisht ishte shtyrë kryesisht nga një seri rastësish, por më pas , kur ata ishin duke përfunduar romanin, vendosën vetë të takoheshin në përfundim.

Vetëm 3 vjet bisedë dhe 255 faqe të shkruara, dy të rinjtë u përqafuan, për herë të parë me rastin e prezantimit të mbajtur në Napoli.

Një roman brenda romanit që përfaqëson mirë kohën tonë të vështirë, në të cilat të rinjtë e sotëm e vetmja gjë që dinë të bëjnë është të bisedojnë dhe shkëmbejnë fotografi në kompiuter. Jo në këtë rast, megjithatë, shpresa e një përdorim konstruktiv dhe inteligjent e internetit mbetet ende. Fatkeqësisht ky është një rast i izoluar dhe  nuk ka shpesh raporte me histori të ngjashme.

*Video