Shkatërrohet një rrjet i gjerë i pastrimit të parave

63
justice-department-080509lAgjentë nga pesë kontinente kanë shkatërruar një skemë të madhe të pastrimit të parave që mendohet se ndihmoi 1 milion kriminelë të fshehin fitimet e tyre.Departamenti amerikan i Drejtësisë tha të martën se ka paditur kompaninë monetare dixhitale Liberty Reserve me bazë në Kosta-Rika dhe 5 të dyshuar u arrestuan në Nju Jork, Spanjë dhe Kosta Rika. Dy të tjerë janë ende në arrati.

Liberty Reserve akuzohet për pastrimin e 6 miliardë dollarëve në fitime nga krimet, duke përfshirë mashtrime me karta krediti, vjedhje të identitetit, trafikim të drogës dhe pornografi të fëmijëve.

Zyrtarët e drejtësisë thonë se kompania Liberty Reserve u dha kriminelëve mundësi për të fshehur paratë e tyre duke i lejuar ata të hapnin llogari bankare me emra dhe adresa të rreme.

Liberty Reserve akuzohet për pastrimin e 6 miliardë dollarëve në fitime nga krimet, duke përfshirë mashtrime me karta krediti, vjedhje të identitetit, trafikim të drogës dhe pornografi të fëmijëve./VOA/