Arti që shijohet nga metroja

64
foto ilustruese
foto ilustruese

Kur arti ofrohet për publikun e gjerë, takimi zhvillohet në metronë e Moskës. Shumë metro janë shndërruar në salla ekspozimi dhe kjo që prej 2007. Që prej disa ditësh, një koleksion i ri tablosh, i është propozuar admirimit të udhëtarëve. Veprat e ekspozuara janë kopje të pikturave origjinale.

’’E bëj këtë rrugë çdo ditë dhe është fantastike të admirosh këto tablo. Kjo i lejon të rinjtë të familjarizohen me artin”,- thotë një udhëtar.

Linja e metrosë, që mirëpret këtë ekspozitë shtrihet në rreth 40 km, çka i lë kohë amatorëve të artit, të përfitojnë nga ekspozimi./euronews/