Shkarkohet gjyqtari, Fatmir Hoxha

109

Kolegji i Posaçëm i Apelimit shkarkon nga detyra gjyqtarin Fatmir Hoxha.

Trupi gjykues i kryesuar nga Albana Shtylla, me relator Ina Ramën dhe anëtarë Luan Dacin, Natasha Mulaj dhe Rezarta Schuetz ka lënë në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur i Kualifikimit për shkarkimin nga detyra të ish-anëtarit të Gjykatës Kushtetuese.

Hoxha përmes avokatit të tij e kishte apeluar vendimin.

KPK konstatoi probleme në pasurinë e gjyqtarit. Bëhet fjalë për blerjen e një apartamenti 2+1 në Tiranë dhe arredimin e saj me vlerë 140.450 euro, për të cilën i ishte marrë borxh kunatit një shumë prej 28 mijë eurosh.