Reforma territoriale, Rama fton opozitën: Do të ketë të drejtë veto

52

RAMA-vloreKryeministri Edi Rama ka ftuar opozitën të bëhet pjesë e reformës administrative-territoriale ndërsa e garantoi atë se do të ketë të gjithë hapësirën e nevojshme për të dhënë kontributin e saj, si dhe të drejtën e vetos.

Ndërsa mori pjesë në nënshkrimin e projektit të asistencës teknike STAR që do të mbështesë reformën administrative-territoriale, Rama theksoi se edhe pse mazhoranca e ka shumicën për ta votuar këtë reformë në Parlament, kontributi i opozitës është shumë i vlefshëm.

“Në kushtet e sotme të Shqipërisë kjo është kryereformë sepse këtë herë kush vendos ta nis këtë reformë ka edhe votat e shumicës për ta kaluar në Parlament, votat janë arsyeja e fundit për të besuar që këtë herë politika shqiptare nuk mund të jetë pengesa e papërgjegjshme për zhvillimin normal të vendit. Ne duam që kjo reformë ta udhëheq Kuvendi i Shqipërisë me një komision të posaçëm parlamentar dhe jo vetëm e dëshirojmë pjesëmarrjen e opozitës por kemi gadishmërinë që në bazën e praktikës së mirë t`i njohim opozitës të drejtën e bashkëkryesimit dhe të drejtat që garantojnë barazinë në komision përfshirë edhe veton që është njohur në praktikën e komisioneve parlamentare. Qeveria do të luajë rolin mbështetës për të siguruar që të gjithë aspektet e këtij procesi të mbulohen plotësisht” tha Rama.

Sipas kryeministrit synimi i qeverisë është që kjo reformë të realizohet përmes transparencës dhe gjithëpërfshirjes dhe të garantojë përfundimin me sukses të saj.  “Ne jemi të hapur dhe do të mbështesim çdo ide, çdo kontribut nga të gjithë dhe në çdo nivel, parlamentar apo komunitar. Opozita ka nxjerrë jashtë axhendës anti-qeveritare këte temë kaq madhore dhe të mos mungojë në dhënien e kontributit të saj për këtë çështje me interes kombëtar. Vizioni ynë lidhet me asnjë interes partiak dhe në favor të asnjë pale. Kjo reformë është një  instrument modernizimi për vendin dhe shtysë për zhvillimin e integruar të tij” tha Rama.