Raporti i ri: 30 mln skllevër në botë

60

Slavery around the worldMë shumë se sa 30 milionë njerëz në botë jetojnë në skllavëri.

Ky është konkluzioni i nxjerrë nga një studim i shoqatës për të drejtat e njeriut, i cili rendit Indinë, Kinën dhe Pakistanin, si shkelësit më të mëdha të të drejtave të njeriut.

Sipas fondacionit për të drejtat e njeriut “Walk Free”, rezulton se në 162 shtete të botës, ndodh trafikimi i qenieve njerëzore, ku spikat më tepër, trafikimi i femrave si punonjëse seksi dhe puna e pakualifikuar.

Raporti e cilëson skllavërimin modern, punën e detyruar, martesat me forcë dhe shitjen e fëmijëve, si trafikim të qenieve njerëzore.