Rama për Gjikën: Ne nuk do të bëhemi mburoja politike e asnjë të akuzuari as sot, as kurrë

59

gjika-dhe-ramaKryeministri i vendit Edi Rama, e ka nisur sot mbledhjen e qeverisë me një reagim ndaj akuzave të fundit të prokurorisë ndaj Bashkiakut të Vlorës Shpëtim Gjika. Rama deklaroi se, si kryetar i PS dhe i qeverisë e inkurajoj prokurorinë të hetojë deri në fund. Rama tha gjithashtu se ne, nuk do të bëhemi mburoja politike e asnjë të akuzuari, as sot dhe as kurrë.

Si socialist dhe mik i Shpëtim Gjikës, ndihem keq dhe në çfarëdo situate jam pranë tij, edhe sikur të ketë gabuar aq rëndë sa pretendon prokuroria. Por si kryetar i PS dhe qeverisë e inkurajoj prokurorinë të hetojë deri në fund”,- tha Rama.

Ndihemi të detyruar ndaj 1 milion shqiptarëve, që na zgjodhën për të luftuar korrupsionin në të gjitha nivelet, se sot kërkojmë nga drejtësia të kryejë detyrën pa asnjë lloj pengese. Ne duam ta shohim Shpëtim Gjikën të çliruar dhe të provojë se s’ka të bëjë me akuzat. Por ne nuk do bëhemi mburoja politike e asnjë të akuzuari as sot, as kurrë. Duam Shqipëri të drejtë dhe të barabartë për këdo dhe me këdo. Dhe në radhë të parë kur akuza drejtohet ndaj nesh dhe për ndonjërin nga ne”, -deklaroi Rama.