Rama në Vlorë: Detyrat janë tonat, pushteti i popullit!

46

RAMA-vlorePërfundon mbledhja e qeverise se re në Vlorë drejtuar nga kryeministri i zgjedhur Edi Rama. Mbledhja ka vijuar me dyer të mbyllura edhe sot (rreth orës 10:00) në ditën e dytë të takimit.
Ndërkohë që pas përfundimit të saj nuk ka pasur asnjë deklaratë nga ana e pjesëmarrësve. Pas mbledhjes Rama hodhi përshtypjet e tij në rrjetin social “Twitter”: “Mbyllet në Vlorë takimi i parë informal i qeverisë së re. Detyrat janë tonat, pushteti i popullit”.

Pas mbledhjes informale të qeverisë ende të pabetuar, Rama pritet të takohet me krerët bashkiak, në qytetin ku ai u zgjodh për herë të parë deputet i Kuvendit të Shqipërisë.

Kjo është hera e parë që z. Rama pati përballë të gjithë ministrat e emëruar prej tij më 31 korrik, pa marrë ende zyrtarisht mandatin.

Takimi i parë qeveritar filloi të mërkurën rreth orës 15.00 ku u diskutua rreth programit të qeverisë.

“Sapo mbaruam! Një ditë e gjatë pune që iku si një minutë përmes diskutimesh plot ide të reja dhe shumë energji pozitive. Shumë i mbresuar pozitivisht nga puna përgatitore, paraqitja e planeve te ministrave dhe diskutimi i ideve ne grup.Nesër vazhdojmë”, deklaroi Rama në ‘Facebook”.
Kjo është hera e parë që z. Rama pati përballë të gjithë ministrat e emëruar prej tij më 31 korrik, pa marrë ende zyrtarisht mandatin.

Nëpërmjet rrjetit social “Facebook’, Kryeministri i ardhshëm, Edi Rama, paralajmëroi mbledhjen e parë të kabinetit të ri qeveritar, duke deklaruar se ajo do të zgjasë dy ditë në qytetin bregdetar.

“Vlorë. Takim dy ditor i qeverisë së re. Reforma rrënjësore, shpirt skuadre, qytetari europiane në komunikim. Kurajo, integritet, transparence”, komentoi më herët në “facebook”, kreu i maxhorancës së re qeverisëse.

Kryeministri i Zgjedhur Edi Rama gjatë takimit me drejtues të pushtet vendor të Vlorës i ka paralajmëruar se askush nuk duhet të pretendojë të punësojë miq.

Rama ka kërkuar që asnjë të mos punësohet pa kaluar në konkurse shumë të forta, me qëllim që në punë të futet ai që ka meritë dhe jo ai që ka mikun ë të fortë.

Në fund të takimit mësohet se kryeministri i ardhshëm i ka porositur krerët vendorë që të mbyllin projektet për zhvillim, pasi shumë shpjet do të nisë puna. Rama u takua me krerët vendorë të qyteti bregdetar të Vlorës pas përfundimit të mbledhjes dy-ditore me ministrat e kabineti të ri qeveritar.