Rama: Me Gary Kasparov, për futjen e shahut në shkollat tona

62

Rama-kasparovShahisti Garry Kasparov, i njohur si lojtari më i mirë i shahut në të gjitha kohërat, ndodhet në Tiranë, në kuadër të nismës së tij për të vendosur shahun si lëndë mësimi në shkolla. Kjo nismë është mbështetur edhe nga kryeministri i vendit, Edi Rama, si dhe nga ministrja e Arsimit, Lindita Nikolla.

Kasparov ka zhvilluar një vizitë në shkollën “Pjetër Budi” në Tiranë, ku është shoqëruar nga ministrja Nikolla, e cila deklaroi se lënda e shahut do të futet si lëndë mësimore në fillim të vitit akademik 2014-2015. Si fillim do të futet në 10 shkolla të ciklit të ulët në Tiranë, dhe më pas do të shtrihet në të gjitha shkollat e Shqipërisë.

Legjenda e shahut, Kasparov, i cili ka qenë një nga themeluesit e lëvizjeve opozitare “Rusia tjetër” dhe një nga kundërshtarët kryesorë të presidentit Putin, zhvilloi edhe një takim me kryeministrin Edi Rama.

“Me legjendarin Gary Kasparov për futjen e shahut në shkollat tona. Gati për t’ia filluar!”, -shkruan kryeministri Rama në Facebook.