Rama me fermerët: Do shpërndajmë certifikatat e pronësisë

55

Albanian opposition leader Edi Rama gives a press conference February 1, 2011 in Tirana. Rama called for fresh anti-government protests in the capital on January 4th, for the third week in succession. He said the marches in the Tirana and at least four other cities were to demonstrate "peaceful resistance" to the government. Three people were killed during an anti-government protest in Tirana on January 21st. Rama said he had spoken to European Union foreign policy chief and EU enlargement commissioner who told him they were ready to mediate in the opposition's dispute with the government. AFP PHOTO / STR (Photo credit should read STRINGER/AFP/Getty Images)Kryeministri Edi Rama ka zhvilluar sot një takim me fermerët e komunës Frakull në Fier.

Në fjalën e tij, shefi i qeverisë u premtoi fermerëve dhënien e certifikatës së pronësisë  si dhe pastrimin e kanaleve kulluese dhe vaditëse.

“Jam i kënaqur që dëgjoj nga fermerët nevojën për t`u organizuar bashkë. Akti i parë është pastrimi i kanalit vaditës dhe kullues pasi ka 30 vjet pa u pastruar.   Qeveria është e angazuar që çdo fermeri t`i japim certifikatën e pronësisë. Për ne ligji 7501 do të jetë udhërrëfyes dhe do të nisim shpërndarjen e certifikatave. Do të fillojmë fazën e parë nga Fieri, faza e dytë do të jetë ujitja dhe kullimi” u shpreh Rama.