Rama: Falenderime qytetarëve që bashkëpunuan me policinë

54

ramaKryeministri Edi Rama ka reaguar pas deklaratës së Ministrit të Brendshëm Saimir Tahiri duke falenderuar qytetarët për bashkëpunimin e tyre me policinë për rezultatet e arritura.

“Më poshtë rezultatet e publikuara nga ministri Saimir Tahiri, krahasuar me një vit më parë: Dhjetor 2013 krahasuar me Dhjetor 2012. Rezultate inkurajuese për të ardhmen. Faleminderit punonjësve të Policisë së Shtetit dhe bashkëpunimit të qytetarëve.

VRASJET – Ulur me 55% krahasuar me dhjetor 2012
PERSONA NË KËRKIM – Janë kapur 29% më tepër se në dhjetor 2012.
LUFTA KUNDËR DROGËS – 55% më shume procedime penale, 60% më shume autorëve të proceduar.
TRAFIQET -167% më shume procedime penale dhe 168% më shume autorë të proceduar.

KRIMI EKONOMIK DHE KORRUPSIONI – 142% më shume procedime penale dhe 116% më shume autorë të proceduar.
QARKULLIMI RRUGOR – Janë ulur me 38% aksidentet me pasojë vdekjen. Janë ulur me 13% aksidentet në total. Janë ulur me 20% aksidentet me pasojë plagosje të rënda dhe janë ulur me 8% aksidentet me plagosje të lehta. Është rritur me 193% numri i masave administrative.

DHUNA NË FAMILJE – Treguesit janë 45% më të lartë sa u përket veprave penale dhe 46% më ta lartë sa u përket autorëve të proceduar.

NDËRTIMET PA LEJE – Treguesit janë rreth 27 herë më të lartë sa u përket veprave penale dhe rreth 20 herë më ta lartë sa i përket autorëve të proceduar.
PRERJA E PALIGJSHME E PYJEVE – Treguesit janë rreth 38 herë më të lartë sa i përket veprave penale dhe rreth 42 herë më ta lartë sa u përket autorëve të proceduar”, shkruan Rama në Facebook.