Pushteti politik dhe shfrytëzimi i fëmijëve

62

Ervis KoçiNë vend që fëmijët të jenë duke mësuar në shkollë, si gjithë bashkëmoshatarët e tyre në Europë, në Shqipëri ato detyrohen të dalin me urdhër nga klasa, për t’u bërë pjesë e mitingut politik të radhës. Detyra e tyre është të mbushin sheshet dhe të brohorasin për aktorët politikë, duke krijuar iluzionin, se populli është gjithmonë në ndjekje të partisë dhe të liderit të saj. Në çdo vend normal ku ligjet dhe rregullat respektohen, këto veprime do të kishin pasoja ligjore. Personat përgjegjës duhet të përgjigjeshin për këto veprime. Këto fenomene vazhdojnë e denoncohen për ditë nëpër media të ndryshme, por asnjë autoritet përkatës, nuk ndërmerr ndonjë hap për zgjidhjen e saj.

Email-i në fjalë është bërë publik në rrjetin social Facebook, nga deputeti socialist i qarkut Fier, Ervin Koçi.

‘’Ky eshte e-mail qe drejtoria arsimore u ka derguar mesuesve per te qene ne mitingun e PD. E turpshme, por do te mbajne pergjegjesi penale’’,- shkruan Ervin Koçi.

From: Drejtoria Arsimore Fier <[email protected]>
To:

Përshëndetje

Nesër, ditën e mërkurë, data 15 maj, ora 18.30, në sheshin përballë universitetit Kristal në Fier organizohet hapja e fushatës elektorale të Partisë Demokratike.

Drejtorët e shkollave të sigurojnë pjesëmarrjen në këtë miting së bashku me stafin e tyre.

Brenda ditës së sotme konfirmoni marrjen e këtij e-maili dhe pjesëmarrjen.

 

al.bl