PS, kush i nxorri përgjimet e publikuara në BILD

77

Kryetari i Komisionit të Ligjeve Ulsi Manja i kërkon prokurorisë të hetojnë nxjerrjen e sekretit hetimor.

Në një prononcim për median pak orë pasi BILD publikoi audiopërgjimet Manja deklaroi se është koha që axhencitë ligjzbatuese të bëjnë detyrën e tyre të zbulojnë dhe dënojnë personat që nxorën përgjimet dhe i dorëzuan në selinë PD.

Ulsi Manja tha: “Është koha që prokuroria dhe policia gjyqësore të vlerësojnë seriozisht cështjet e daljes në publik të sekretit hetimor dhe të kthehen në ullitë e zbatimit të ligjit penale e procedurial o vetëm për të hetuar personat e dosjes 339 por dhe për të hetuar brenda vetes të gjithë ata prokurorisë dhe oficerë të policisë gjyqësore që në mënyrë të verbër e kanë braktisur misionin që i ngarkon Kushtetuta duke i marrë dhe çuar dosjet penale në hetim në zyrat e PD-së duke thyer rëndë sekretin hetimor. Sekreti hetimor është vepër penale e dënueshme sipas Kodit Penal dhe ëhstë në detyrën e prokurorisë që të hetojë jo vetëm autorët e përfshirë në veprat penale por edhe brenda rathëve të veta, sepse koha për tu ndarë me zyrtarë të tillë publikë të papërgjegjshëm është sot”