Protestë në Mujalli, nxënësit shkojnë me urban në shkollë

66

Mbi 30 nxënës të arsimit 9 vjeçar të fshatit Mujalli në Fier u mungon transporti për në shkollë.

Çdo ditë ata udhëtojnë drejt Grecallisë, rreth 5 kilometra duke përdorur transportin urban.

Transporti për nxënësit është falas, por për prindërit shqetësimi më i madh është siguria e fëmijëve.

Ndaj mëngjesin e kësaj të hëne dolën në protestë për të kërkuar zgjidhje.

Në rast të kundërt paralajmëruan përshkallëzim të qëndimit.

Emiliano Mone pjesë e PD Fier ka protestuar bashkë me familjarë të fëmijëve dhe banorë të zonës. Nëpërmjet një publikimi në facebook ai është shprehur: Do të mbështes fëmijët e Mujallisë deri në fund. Për arsimim dhe transport të sigurt. Ne do të jemi gjithmonë zëri i padrejtësive që ndodhin këtu.

Rreth 33 mijë nxënës në të gjithë vendin u prekën nga mbyllja e klasave kolektive në fillim të vitit të ri shkollor.

Ministria e Arsimit garantoi transport falas për në shkollat ku ata u transferuan, por në disa zona fëmijët kanë hasur në problematika.