Policia: Të regjistrohen armët e gjahut që nga ’93

42

Drejtoria e Policisë së Tiranës ka ndërmarrë një plan masash për regjistrimin e të gjitha armëve të gjahut që datojnë që nga viti 1993.

Sipas një dokumenti të shpërndarë në drejtoritë përkatëse, kërkohet identifikimi i të gjithë shtetasve që janë pajisur me këto armë.Armët e gjahut duhet të regjistrohen në regjistrin elektronik SIMA.

Kjo gjë e tillë kërkohet pasi një pjesë e mirë e qytetarëve kanë ndryshuar vendbanim ose kanë emigruar.

Dokumenti mban firmën e kreut të DVP Tiranë, Rebani Jaupi dhe u drejtohet komisariateve në varësi.