Përmbytjet në Durrës, nis puna për pastrimin e kanalizimeve

52

permbytje trKa nisur intensivisht puna për zhbllokimin e kanalizimeve, të cilat kanë qenë preçedentë për përmbytje në qytetin e Durrësit.

Ekskavatorë dhe makineri të rënda kanë ndërhyrë në kolektorin kryesor, duke nisur zhbllokimin e tij,  ku pritet normalizimi i situatës ndaj fenomenit të përmbytjeve, të cilat kanë qenë prezente në zonën hyrëse të qytetit por edhe në atë të plazhit.

Sipas prefektit të qarkut Durrës, Roland Xhelilaj, do të punohet intensivisht për hapjen e kanaleve për të normalizuar situatën dhe për ti bërë parapritë përsëritjes së këtij fenomeni.

problemet e shënuara nga përmbytjet si pasojë e rreshjeve të stinës së dimrit, jo pak herë kanë krijuar situata alarmante në qytetin e Durrësit ku në pak minuta janë përmbytur pothuajse shumica e tyre.