PD: Kodi i Etikës së Ramës, censurë e rrezikshme

59

Jorida Tabaku ABC-2Partia Demokratike ka bërë një Deklaratë për shtyp, nëpërmjet zëdhënëses së grupit parlamentar të PD-së, Jorida Tabaku. Partia Demokratike shprehet e shqetësuar në këtë deklaratë për miratimin e kodit etik, ku informacioni do të dalë nëpërmjet një zyre qëndrore dhe jo nëpërmjet shumë zërave të ndryshëm.

Ndonëse nuk kanë pasur asnjë efekt në reagim, shfuqizimi, që Kabineti Rama i bëri dje importit të mbetjeve urbane, të miratuar nga ish kreu i PD-së Berisha, kodi i etikës duket se ka shqetësuar PD-në.

PD shpreh shqetësim për miratimin dhe zbatimin e menjëhershëm të të ashtuquajturit kod të etikës, që është kodi i heshtjes, qeveria Rama po krijon sistem të mbyllur ku çdo gjë duhet të kaloje nëpër filtrat e kodit, aktet flasin qartë, në ditën e parë të punës qeveria shpalli si të bunkerizohet, si ta prodhoje imazhin e saj, jo nëpërmjet hapjes. Pse gjithë ky nxitim për të dalë nga rrezja e transparencës. Ky është kodi i propagandës së vjetër me mjetet e reja, censure e rrezikshme”- tha Tabaku.