Parlamenti i ri, mazhoranca me shifra të frikshme

55

parlamentiMazhoranca e majtë në sallën e Kuvendit do të jetë vërtet e frikshme pwrsa i takon raporteve numerike. Sipas rezultatit zyrtar të zgjedhjeve të 23 qershorit, kaoalicioni qeverisës ka fituar 83 mandate deputetësh ndërsa koalicioni i opozitës së djathtë do të ketë 57 deputetë. Megjithatë, këto pritet të jenë vetëm ekuilibrat në procesin e votimit pasi në sallën e Kuvendit situata do të jetë edhe më e përkeqësuar për opozitën e në favor të mazhorancës. Kriteri i vendosur nga Partia Socialiste dhe Lëvizja Socialiste për Integrim për ndarjen e mandateve të deputetit nga ministri e ka zgjeruar edhe më tej raportin numerik. Pas shpalljes së emrave të ministrave është qartësuar edhe numri i deputetëve të rinj. Në sallën e Kuvendit do të kemi 103 përfaqësues të mazhorancës ku përfshihen 83 deputetët dhe 20 ministra e zv.kryeministri. Në kampin tjetër do të mbeten po aq, pra 57 deputetë opozitarë.