Osmani: Qeveria e re s’mund të riformatojë KQZ-në

53

kqz-djathtas_21Anëtari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Hysen Osmani deklaron se çdo hap që mund të merret nga qeveria e re për riformatimin e KQZ-së është në kundërshtim të hapur me Kodin Zgjedhor. Sipas osmanit, ajo që duhet të bëjë qeveria e re është vetëm plotësimi i vendeve bosh në KQZ.

“Në zbatim të frymës së Kodit Zgjedhor, unë mendoj që vetëm duhet të plotësohen vendet në KQZ. Vërtet është një institucion shumë i rëndësishëm, institucioni më i lartë shtetëror për organizimin dhe menaxhimin e zgjedhjeve, kështu që patjetër duhet që të plotësohen vendet bosh që janë në KQZ. Dhe mendoj që nën frymën e Kodit Zgjedhor do të plotësohen ato vende bosh nga subjektet politike, që u takon në bazë të kodit për t’i plotësuar këto vende. Pastaj çdo gjë tjetër, për mendimin tim është në kundërshtim me frymën e Kodit Zgjedhor dhe në zbatim të Kodit Zgjedhor.”- deklaroi Osmani.

Reagimi i anëtarit të KQZ-së, Hysen Osmani, vjen një ditë pas deklaratës së nënkryetarit të LSI-së Petrit Vasili, i cili tha se mazhoranca e re do të punojë për riformatimin e këtij institucioni.