OKB thirrje për armëpushim në Siri, fillon Muaji i Shenjtë i Ramazanit

52

ban-ki-moon-2011-2-4-7-10-11Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Ban Ki-Moon ka bërë thirrje për armëpushim në Siri.

Fillimi i Muajit të Shenjtë të Ramazanit për mbarë myslimanët në botë  duhet të jetë një nga katër muajt në kalendarin islamik, ku supozohet se luftimet duhet të ndalen.

Luftimet në Siri vazhdojnë dhe përplasjet e kryengritësve me trupat besnike të presidentit Bashar Al-Assad, nuk po arrijnë të ndalen.

Thirrjeve opozitare për armëpushim, regjimi i Bashar Al-Assad iu është përgjigjur me refuzim. Arsyeja bazohet mbi logjikën se, dhuna duhet ndalur totalisht dhe jo pjesërisht, duke refuzuar në këtë mënyrë, mundësinë për vendosjen e paqes së përkohshme, midis dy kampeve luftuese.