OKB, Këshilli i Sigurimit diskuton sot për Kosovën

47

OKBKëshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara shqyrton sot raportin e fundit të Sekretarit të Përgjithshëm Ban Ki-Moon për Kosovën.

Në debatin e sotëm në selinë e OKB-së në New York, do të flasin edhe kryeministrat e Kosovës dhe Serbisë, Hashim Thaçi e Ivica Daçiç.

Raporti i fundit i Kombeve të Bashkuara për situatën në Kosovë, thekson se viti i kaluar ishte një “vit i përparimit të rëndësishëm politik”.

Kjo thuhet se është arritur duke iu falënderuar dialogut politike ndërmjet të Kosovës dhe Serbisë, dhe arritjes së marrëveshjes për normalizimin e raporteve mes dy vendeve.