Njeriu më i shkurtër në botë

68

me i shkurtriMaster Nau nga Nepali është i gjatë vetëm 40 centimetra dhe konsiderohet njeriu më i shkurtër në botë.

73-vjeçari është i palëvizshëm dhe gjithë jetë e ka kaluar në karrocë, prandaj rekordi i tij është përfshirë në kategorinë e njerëzve të palëvizshëm. Ai jeton në fshatin e quajtur Bhairahwa dhe është shumë i lumtur për rekordin që mban.

Mbesa e tij, Seema Sheikh, ka thënë se daja i saj bën jetë shumë aktive.

“I pëlqen të udhëtojë dhe të njohë njerëz të rinj dhe të flasë për jetën. I pëlqen ushqimi pikant dhe i shijshëm, sikurse edhe muzika. Kudo që shfaqet, njerëzit ndalen për ta shikuar”, ka deklaruar ajo.

Edhe njeriu më i shkurtër në kategorinë e njerëzve të lëvizshëm është nga Nepali. Ai quhet Chandra Bahadur Dangi dhe është 74 vjeç, ndërsa gjatësia e tij është 54.6 centimetra.