Një natë përrallore: 5 vende ku mund të shkoni për të pushuar

66
Një shpellë hotel në Matera
Një shpellë hotel në Matera

A keni ëndërruar ndonjëherë të kaloni një natë në një dhomë të veçantë me pamje nga deti, ndoshta në një far të vjetër larg nga çdo gjë dhe të gjithë, e ndërtuar në vitin 1880, ose në një mulli me erë, ose, më mirë akoma, direkt nën qiellin e Franciacortas natën e San Lorenzos?

Dhe a keni menduar ndonjëherë se si do të jetë po të zgjoheni direkt në një pemë në pyjet e Merano, në mesin e vreshtave dhe pemishteve të Salentos apo tharëseve antike të duhanit në kodrat e toskanës së vjetër?

Më origjinalët patjetër do të rezervonin një natë në një shpellë në mesin e Sassarit dhe Materës, në një suitë prej kashte Esserhof, në një ish  tapiceri në Carinthia ose në hotelin e parë të Pulias i ndërtuar i gjithi në gur. Ne kemi përzgjedhur disa nga vendet më ekskluzive të pushimeve me përvojë të ndryshme nga ajo që jemi mësuar zakonisht. Një eksperiencë për tu jetuar të paktën një herë në jetën tuaj dhe që ju bën ti vendosni në listën e momente të paharrueshme.

Suita Alberta
Suita Alberta

Albereta, Erbusco Për një natë romantike, suita e paharrueshme dhe unike me çati që hapet sipër shtratit tuaj. Kjo suitë është ideale për  të parë rënien e yjeve në natën e San Lorenzos, por qielli i verës është gjithmonë i bukur për tu parë.

 

 

Hotel Pixel
Hotel Pixel

Pixel Hotel,  ku mund të flini në një anije të ankoruar në port ose në një ish tapiceri të . Gjithashtu muund të zgjidhni të rezervoni një suitë në një anije tregtare të viteve 60’. Janë gjashtë dhoma në këtë hotel.

Mulliri Santorini
Mulliri Santorini

 

 

Mulliri, ishulli i Santorinit , ku shtëpitë e bardha riformatojnë horizontin e vijës blu të detit, janë tre mullinjtë e erës që duket sikur  vijnë nga përrallat më romantike. Mund të kaloni një muzg mbi tarracë, ose flini në dhomë brenda një mulliri me erë dhe zgjoheni në agim, ndërsa fryn era mbi fletët e saj, kjo është një eksperiencë e paharrueshme.

Hotel Irma Merano
Hotel Irma Merano

Meisters Hotel Irma, Merano, nëse një ditë vendosni për të jetuar në një dimension tjetër dhe për të stakuar këmbët tuaja onga tok terren, duke u fshehur si bëjnë fëmijët në degët e një pemë? Në Merano ju mund të,rezervoni një suitë pemë shumë të veçantë, bie në gjumë me fishkëllimën e bilbilit dhe të zgjoheni në mëngjes me cicërimat e zogjve.

Hotel Tabaccaia
Hotel Tabaccaia

Tabaccaia, Castelfalfi Në zemër të Toscanës, e rrethuar nga më shumë se një mijë hektarë tokë, nata shndërrohet në në një fabrikë tharje duhani, të vjetër më shumë se 800 vjet. Dhomat janë elegante, mes trarëve të ekspozuar dhe mureve prej guri.

 

 

*Lifestyle.it