Në maj mbahen zgjedhjet për PE-në

53

recommendations_ep_electionsMë 22 deri 25 maj të vitit të ardhshëm, 28 vendet anëtare të Bashkimit Europian do të mbajnë zgjedhjet për Parlamentin e BE-së. Në të gjithë Europën, partitë do të përballen kokë më kokë për papunësisë, euroskepticizmin dhe të ardhmen e unionit.

Këto zgjedhje pritet që të kenë interesimin më të vogël në historinë e Bashkimit Europian, duke marrë parasysh edhe zhvillimet e fundit ekonomike në union.

Në zgjedhjet e fundit, të mbajtura në vitin 2009, pjesëmarrja në votime ishte 43 %, ndërsa këtë vit pritet që ajo të pësojë një ulje drastike.