Arrestohen, u puthën në publik

57

puthjeNjë çift adoleshentësh në Marok janë arrestuar pasi janë puthur me njëri-tjetrin në publik. Policia ka ndaluar të rinjtë e moshës 14 dhe 15 vjeç, pasi fotoja e tyre është postuar në Facebook para një muaji.

Një fushatë sensibilizuese ka nisur në rrjetet sociale kundër censurës qeveritare: “Kjo është PUTHJA! Kjo është ajo që qeveria kërkon të ndalojë, pasi, sipas saj, prish rregullin dhe harmoninë shoqërore të Marokut”

Dhjetëra adoleshentë dolën në shesh për të treguar sensibilitetin e tyre ndaj të rinjve të arrestuar në vendin konservativ dhe u puthën me njëri-tjetrin.

Dy të rinjtë po mbahen në një qendër rehabilitimi për të rinj, ndërsa javën tjetër do të marrin dënimin.