Ndërron jetë ish Kryeministri i Izraelit, Ariel Sharon

57

Ariel-SharonNdërron jetë në moshën 85 vjeçare ish Kryeministri izraelit, Ariel Sharon. Ai ndodhej në koma prej 4 janarit të vitit 2006. Nga viti 2001-2006, Ariel Sharon ka shërbyer si Kryeministër i Izraelit.

Ariel Sharon ka dominuar për shumë vite jetën politike izraelite. Sharon ka udhëhequr luftërat izraelite në 1967 dhe 1973. Mësohet se gjëndja shëndetësore e Ariel Sharon ishte përkeqësuar gjatë javës. Ariel Sharon njihej si ‘djalli’ për palestinezët dhe ‘heroi’ i izraelitëve.