Published On: Sht, Mar 8th, 2014

Ndërron jetë Ferdinand Poni, ish-zv.ministër i Brendshëm

Ferdinand PoniKa ndërruar jetë Ferdinand Poni, ish-zv.ministër i Brendshëm. Poni ka pësuar atak kardiak ndërsa ndodhej në Prizëren.

Poni ishte i diplomuar në Fakultetin e Shkencave të Natyrës, dhe më pas në Fakultetin e Drejtësisë. Pas vitit 1999, ai ishte funksionar pranë Partisë Demokratike dhe ka mbajtur një sërë funksionesh.

Në periudhën 1993-95 ka qenë ndihmës i Kryeministrit për pushtetin lokal. 1995-1997, Drejtor i Përgjithshëm i Pushtetit Lokal në Ministrinë e Brendshme. Në 2005 u emërua zv.ministër i Brendshëm, pozicion të cilin e mbajti deri në vitin 2013. Ai ka mbajtur postin e kreut të Këshilltarëve të PD-së në Bashkinë e Tiranës.

Poni ka lindur në Berat më 16 mars të vitit 1965.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>