Mitrovicë, serbët bllokojnë rrugën

54

mitrovica_koasovaRreth 50 serbë kanë bllokuar të martën rreth orës 7:15 minuta një korsi të autostradës Mitrovicë – Leposaviç.
Lajmin e bëri të ditur Kosovapress.Sipas këtyre burimeve, ata kanë vendosur një automjet në njërin shirit në këtë zonë për të bllokuar qarkullimin në këtë drejtim, ndërsa janë duke vëzhguar me vëmendje qarkullimin përmes shiritit tjetër të rrugës për të penguar doganierët e Kosovës dhe të EULEX-it në drejtim të Jarinjës. Burimet në fjalë bëjnë të ditur se numri i të tubuarve është në rritje.

Mësohet, po ashtu, se motivi i kësaj bllokade nga ana e serbëve është bllokimi i një dite më parë të të gjitha mallrave serbe nga Serbia në Kosovë, nga ana e autoriteteve kosovare.