Misteri i anijes fantazmë

74

Autoritetet e sigurisë në Mianmar, zbuluan misterin e një anijeje ‘fantazmë’, që u shfaq papritmas.
Peshkatarët e kanë gjetur lundrën e ndryshkur dhe të vetmuar, afro 11 kilometra larg gjirit Martaban.
Autoritetet e rendit që bën kërkimet e menjëhershme, nuk gjetën brenda askënd, apo ndonjë objekt të dyshimtë, ndërsa nuk e kishin idenë prej nga ka ardhur. Regjistrimet e radarëve, treguan se këtë anije e kishin tërhequr edhe dy anije tjera më të vogla.
Dërgimin në këtë formë ilegale, ata e bën që t’i shmangen taksave, por rrezikuan të shkaktojnë ndonjë aksident anijesh duke dalë përpara nëpër rrugët detare.