Mbyllet fushata parazgjedhore në Kosovë

65

kosova flagSot mbyllet fushata parazgjedhore në Kosovë. Përgjatë një muaji, programet politike të forcave që garojnë janë shpalosur së bashku me premtimet dhe ambiciet përkatëse. Nesër Kosova hyn në heshtje parazgjedhore.

Zgjedhjet lokale në Kosovë, për herë të parë mbahen edhe në pjesën veriore të Kosovës në komunat serbe të së cilës kanë bërë fushatë dhe anitfushatë zyrtarë serbë nga Serbia dhe nga Kosova.

Zgjedhjet monitorohen nga mbi 15 mijë vëzhgues nga vendi e bota, ndërsa forcat policore kosovare do të jenë garantë për mbarëvajtjen e tyre.

Lista Përfundimtare e Votuesve për vitin 2013 përmban 1. 779. 357 emra të votuesve të ndarë në 38 komuna. Numri i Qendrave të Votimit (QV) është 798. Në garën politike marrin pjesë mbi 100 subjekte politike.