Mbledhja e dy qeverive, Berisha: Më 11 janar, Hitleri shqiptar Hoxha shpalli RPSH

49

BerishaIsh Kryeministri Berisha ka reaguar pas mbledhjes së dy qeverive shqiptare dhe asaj kosovare në Prizren. Berisha pasi përshëndet takimin, deklaron se më 11 janar  të vitit 1946, Enver Hoxha, Hitleri shqiptar i pasluftës shpalli Republikën Popullore (Orwelliane) të Shqipërisë, që do faktohej si forma e regjimit më mizor të shtypjes, persekutimit, izolimit të shqiptarëve në tërë historinë e tyre .

“Takim per tu pershendetur!

Te dashur miq, sot ne nje hotel te Prizrenit u mbajt mbledhja e pare e perbashket e qeverive te Shqiperise dhe Kosoves. Mbledhje te ketij lloji jane nje praktike e civilizuar ne disa rajone te Europes. Ndaj dhe ju ftoj te dashur miq te pershendesim kete akt, ndonese modest ne permbajtjen e tij, dhe cdo akt tjeter te bashkepunimit te gjithanshem ndershqiptar si nje interes jetik per shqiptaret dhe i dobishem per bashkepunimin ne rajonin tone.

Takimi i pare apo mbledhja e perbashket e dy qeverive u mbajt ne qytetin e Prizrenit, djepin e idealit kombetar te shqiptareve. Por 11 janari eshte nje date qe nuk ka asnje lidhje me idealin e Prizrenit. Ajo eshte e denuar edhe me ligje e ne menyre te parevokueshme nga historia e kombit shqiptar. Me 11 janar te vitit 1946, Enver Hoxha, Hitleri shqiptar i Pasluftes shpalli Republiken Popullore (Orwelliane) te Shqiperise, qe do faktohej si forma e regjimit me mizor te shtypjes, persekutimit, izolimit te shqiptareve ne tere historine e tyre. sb”,- shkruan Berisha.