Malta nxjerr në shitje pasaportën për 650 mijë euro

57

pasaporte electrónico MaltaMalta shet pasaportën për 650 mijë euro Malta po mendon t’i shesë nënshtetësinë e saj të huajve për 650 mijë euro në mënyrë që të gjallërojë ekonominë në rënie të vendit.

Ishulli-shtet është anëtar i Bashkimit Europian dhe ata që do e blejnë këtë pasaportë do të konsiderohen rrjedhimisht shtetas të BE-së.

Sipas CNN, propozimi është miratuar nga Parlamenti, por qeveria ka vendosur ta pezullojë përkohësisht për t’i lejuar Parlamentit Europian ta shqyrtojë më 15 janar.

Shumë vende të tjera anëtare të BE-së e kanë kritikuar këtë lëvizje pasi ata që do të marrin pasaportën malteze nuk janë të detyruar të jetojnë në Maltë, por janë të lirë të zgjedhin për të jetuar një nga 27 vendet e tjera anëtare të BE-së.

Kryeministri i Maltës, Joseph Muscat, parashikon se nga shitja e nënshtetësisë do të përfitohen çdo vit rreth 30 milionë euro