Mahnitëse, del makina e parë fluturuese në botë

70

Kompania amerikane Terrafugia, po punon që prej 2006, për të nxjerrë makinën e parë fluturuese për publikun. Kompania së fundmi, ka lajmëruar një model të ri të quajtur TF-X, e cila do të fluturojë si një avion privat dhe do  të ecë në rrugë si një makinë normale. Sipas Kompanisë kjo lloj makine është më e sigurt se sa makinat moderne. Por, ajo do të jetë më e shtrenjtë se një makinë normale, për shkak të kostove të larta, që ajo ka. Gjithsesi çmimi i saj do të jetë në nivelet e çmimeve të makinave të luksit të ditëve të sotme./stumbleupon/

worlds-first-flying-car-2
TF-X

 

TF-X
TF-X

 

TF-X
TF-X