Lufta në Siri, vritet shqiptari

82

egzon Luftimet në Siri i kanë marrë jetën një tjetër shqiptari.Ai është Egzon Avdyli.  Grupi për të cilin ai luftonte Shteti Islamik i Irakut dhe Shamit për të cilin ai luftonte kanëpublikuar lajmin e vrajes së tij në face book.

 

 

 

Ja çfarë shkruan profili i tyre në face book. Egzon Avdyli është shehidi i fundit (inshallah) që është vrarë në Siri. Egzoni në Siri kishte shkuar për të luftuar si muxhahid, mirëpo ai nuk u rikthye më në Norvegji, aty edhe ku jetonte, por mbetiatje mes luftimeve që janë duke u bërë në këtë vend. Ai si shumë të tjerë e morën rrugën e Sirisë me besim se Siria është vendi i bekuar për xhihad. Egzon Avdyli prej vitesh ka jetuar në Norvegji, dhe është me prejardhje nga Peja”