Lobimi pro statusit, Gjosha në Danimarkë

48

gjosha2Ministrja e Integrimit Evropian, Klajda Gjosha në kuadrin e lobimit për marrjen e statusit të Shqipërisë si vend kandidat i Bashkimit Evropian, po zhvillon në Kopenhagen të Danimarkëq takime me zyrtarë të lartë të këtij shteti.

“Shefja e Integrimit pritet të ulet në bisedime me Ministrin e Ekonomisë Evropiane, z. Hekkrup. Në zyrën e kryeministrit, znj. Gjosha do të pritet nga Nënsekretari i Shtetit njëherësh Këshilltar për Politikat e Bashkimit Evropian, z.Carsten Grënbech-Jensen, si dhe në vijim të ditës, znj. Gjosha do të takohet me titullaren e Komitetit të Çështjeve Evropiane Daneze, znj. Eva Kjer”- njofton zyra per shtyp e ministrise se Integrimit.

Sipas ministrisë, kjo vizitë vjen pas përfundimit me sukses, të vizitës të saj, pjesë e delegacionit qeveritar, në Hagë, Hollandë ku u raportua për arritjet e deritshme të Shqipërisë në çuarjen përpara të proçesit të integrimit.