Lavrov: Procesi për shkatërrimin e armëve kimike po ecën përpara

57

daily-mirrorMinistri i Jashtëm i Rusisë, Sergei Lavrov ka deklaruar se procesi për shkatërrimin e armëve kimike të Sirisë po ecën në rrugën e duhur.

Duke folur për “Voice of Russia” nga Kajro, Lavrov tha se, “procesi po ecni para, dhe nuk ka hapa pas”.

Këshilli Ekzekutiv i Organizatës për Ndalimin e Armëve Kimike (OPCW) tashmë po merr në konsideratë fazën e planit për të larguar nga Damasku armët kimike. Vendimi pritet të bëhet i ditur të premten.

Ende nuk dihet nëse do të ketë vendim për shkatërrimin e tyre në Shqipëri, por shumë media ndërkombëtare raportojnë se kjo ka shumë gjasa që të ndodhë. Gazeta britanike “The Mirror” është hapur sot me kryetitullin: “Tani po helmojnë Shqipërinë”.