Largohet anëtari i tretë, KQZ jashtë funksionit

66
foto KQZ
foto KQZ

Pas dorëheqjes së anëtarit të KQZ Denar Biba të Partisë Socialiste dhe dorëheqjes së dytë të Albana Shtyllës, një tjetër anëtar i KQZ-së distancohet. Jani Jani, ka deklaruar se ngrin veprimtarinë e tij, duke u solidarizuar në këtë mënyrë me shkaqet, që detyruan kolegët e tjerë të jepnin dorëheqjen nga ky institucion. Ai i përket partisë për të Drejtat e Njeriut. Pas largimit të tij, KQZ ka ngelur totalisht në duart e shumicës në pushtet. KQZ nuk mund të kryejë tashmë asnjë lloj funksioni duke u futur në një spirale krize.

Largimet janë pësuar menjëherë pas shkarkimit nga parlamenti të Ilirjan Muhos dhe zëvendësimit të tij me Klement Zguron. Denar Biba deklaroi dorëheqjen i pari duke e quajtur ilegjitime dhunimin e hapur të institucionit të pavarur të KQZ-së i cili është institucioni që duhet të garantojë zgjedhje të lira dhe të ndershme. Sipas tij, shqiptarëve u është dhunuar e drejta për të votuar në mënyrë të lirë dhe të ndershme.