Lampedusa: Sicilia shpall gjendjen e emergjencës

48

lampedusa_barconeKriza e emigrantëve në Lampedusa, ka bërë që Sicilia të shpallë gjendjen e emergjencës.

Qeveria e Sicilisë  ka deklaruar se ka nevojë për ndihmën e BE-së , pasi nuk mund të përballojë  numrin e madh të emigrantëve që vijnë nga Afrika dhe Siria.

Autoritetet italiane thonë se, ditën e martë, 370 emigrantë rrezikuan të vdisnin si pasojë e tentativës për të kaluar ujërat ndërmjet Libisë dhe Sicilisë .

Italia ka një shërbim mbarëkombëtar të mbrojtjes civile, dhe gjendja e jashtëzakonshme do të thotë se ata do të jenë në gjendje për të kryer punën e tyre për t’u kujdesur  për emigrantët e rinj, në mënyrë më efikase, -raporton BBC.