Kryetari i Gjykatës Kushtetuese shkarkohet, nuk justifikon pasurinë

69

Shkarkohet nga detyra kryetari i Gjykatës Kushtetuese Bashkim Dedja.

Vendimi u dha sot nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit.

Trupi gjykues kryesohej nga Ardian Hajdari, relator i çështjes ishte Luan Daci, ndërsa Albana Shtylla, Natasha Mulaj dhe Rezarta Schuetz ishin anëtare.

Shkarkimi sepse Kryetari i Gjykatës Kushtetuese: “Ka pasuri më të mëdha seç deklaron dhe nuk arrin ti justifikojë ato me dokumente ligjore. Për apartamentin dhe garazhin ne Tiranë, rezultojnë se persona të tjerë të lidhur nuk justifikojnë dot të ardhurat. Për përdorimin e apartamentit në Kavajë, ka parregullsi në përdorimin e kësaj pasuritë. Rezulton se subjekti ka mungesë të ardhurash të ligjshme. Subjekti nuk ka arritur nivel të besueshëm në kriterin e pasurisë.”

Më 13 korrik KPK konfirmoi në detyrë kryetarin e Gjykatës Kushtetuese. Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit, i paraqiti Komisionerit Publik rekomandimin për të ankimuar këtë vendim në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit.

Pak ditë pas vendimit të KPK Bashkim Dedja u shpreh: Të kalosh vettingun është si të kapërcesh varrin për së gjati

Me 31 korrik, Komisioneri Publik bëri ankimimin në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit vendimin e KPK-së duke kërkuar shkarkimin nga detyra të gjyqtarit pasi sipas tij nuk arrin një nivel të besueshëm në vlerësimin e pasurisë.