Kryeministria fshin serverat, para marrjes së tyre në dorëzim nga Kabineti Rama

65

rama-ne-kuvend2-1024x645Stafi i Kabinetit të Edi Ramës, pritet që sot të marrë të protokolluara të gjithë dosjet e qeverisë Berisha.

Një procedurë formale, por që në vetvete përmban një detaj, që kalon kornizat e një shteti ligjor. Raportohet, se të gjithë kompjuterët dhe serverët e Kryeministrisë, që kanë qenë në përdorim gjatë këtyre viteve, i janë nënshtruar riformatimit, pra fshirjes të çfarëdolloj dokumenti që ato përmbanin.

Pyetja që lind është: Për se zhduken materialet dhe riformatohen serverët, çfarë përmbajnë këto kompjuter, që nuk duhet të bien në duart e administratorëve, që populli i ka votuar më 23 qershor?

Qeveritë marrin funksionin e tyre për të administruar dhe menaxhuar gjithçka që i përket popullit, sepse ato nuk janë veçse shërbëtorë të tij. Por, siç duket ky funksion nuk kuptohet njësoj nga të gjithë shërbëtorët e caktuar në krye të dikastereve.

Këto rrëshqitje ndaj detyrës, janë nën kompetencën e kabinetit të ri qeverisës për t’i denoncuar, duke ia kaluar prokurorisë zbardhjen e këtyre veprimeve joligjore.