Kryeministri grek Samaras, thirrjeve bankave të vendit

50

APTOPIX_Greece_Fina_591262aKryeministri Antonis Samaras i bëri thirrje bankave të Greqisë për të ndihmuar në lehtësimin e mungesës së likuiditetit dhe rritjen e ekonomisë greke në takimin me krerët e katër huadhënësve sistemik të vendit, këtë të hënë.

Burimet thanë se, Samaras theksoi çështjen e likuiditetit dhe i pyeti katër shefat e bankës për të shqyrtuar mënyrat për uljen e normave të interesit dhe zbardhjen e ngarkesës së klientëve me kredi.

Ministri i Financave Yannis Sturnaras mori pjesë gjithashtu në takimin me Michalis Sallas e Piraeus Bank, Janis Kostopoulos i Alpha Bank, Giorgos Zania i Bankës Kombëtare dhe Kristos Megalou i Eurobank. Sturnaras konfirmoi për gazetarët pas takimit, se likuiditeti kishte qenë një nga temat kryesore të diskutimit.

Takimi erdhi pasi Fondi i Stabilitetit Financiar Grek (HFSF), automjeti i shpëtimit i ngritur për të rikapitalizuar huadhënësit e mëdhenj të Greqisë, ka zgjedhur Eurobank për të blerë New Hellenic Postbank dhe Proton Bank si pjesë e konsolidimit të sektorit dhe për të përmbushur një kusht për këstin e ardhshëm mbi planin e shpëtimi në Greqi./ekathimerini/