Krijohet partia partinë më e re në vend, Sfida për Shqipërinë

88

sfidaProblemet e shumta që nuk po gjejnë zgjidhje si dhe largimi i të rinjve nga vendi janë arsyet që një grup qytetarët të angazhuar në jetën publike thonë se i nxitën të krijojnë partinë më të re në vend, Sfida për Shqipërinë. Disa prej tyre ishin pjesë e garës për kryetar bashkie të Gjergj Bojaxhi në 2015
Blendi Salaj: “Shpallim sot krijimin e partisë ‘Sfida për Shqipërinë’. Duke reflektuar mbi domosdoshmërinë dhe detyrimin moral dhe politik që kemi ndaj këtij vendi si dhe brezave pararendës dhe atyre pasardhës ne propozojmë dhe bëjmë thirrje për një marrëveshje të re mes qytetarëve për qytetarët dhe nga qytetarët që respekton dhe reflekton interesin e tyre mbi ato të klasës politike”.
Me synimin për të marrë vota qytetarësh të zhgenjyer në terrenin e vështirë politik shqiptar, SFIDA PËR SHQIPËRINË premton se do të garojë e vetme dhe nuk do të bashkëpunojë me asnjë nga partitë kryesore në vend.
Blendi Salaj: “Është premtuar dhe është vendosur që nuk do bashkëpunojmë me asnjë nga partitë që janë sot në Kuvendin e Shqipërisë”
Modeli i funskionimit të partisë duket se do të jetë ai amerikan, ku kryetari administron dhe në këtë rast është Hektor Ruci, ndërsa figura me të cilin identifikohet kjo parti Gjergj Bojaxhi zgjodhi që të mos dilte në plan të parë në ditën e prezantimit, duke thënë se është vetëm një anëtar i thjeshtë i partisë.