Published On: Enj, Kor 17th, 2014

Ja vendet që flasin më mirë anglisht në europë

wpid-img_20140715_194935Se italianët nuk flasin anglisht shumë  mirë është e njohur.  Shqipëria në renditjen e mëposhtëme është gjithashtu e vendosur keq. Por kush janë më të mirët dhe më të keqët në Evropë?

Kjo është renditja nga 9gag.com

Përveç Irlandës dhe Britanisë së Madhe (e cila, megjithatë, nuk e arrinë 100%),  në vendin e parë është Holanda me më shumë se 90% të njerëzve që mund të mbajë një bisedë në anglisht. E ndjekur nga Danimarka dhe Suedia me 86%.

Pas, por me shkëputje,  Austria (73%), Finlanda (70%) dhe Gjermania (vetëm 56% me Luksemburgun). Pas tyre vjen Belgjika, Greqia, Estonia, Letonia dhe Franca.

Italia? Numërohen rreth 37% anglisht folës. Më keq se Italia llogaritet Spanja, Portugalia, Shqipëria dhe disa vende sllave.

*9gag.com

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>