Itali, Berluskoni rikthehet në politikë

67

Silvio-Berlusconi-has-resigned-as-Italian-prime-ministerIsh-kryeministri i Italisë, Silvio Berlusconi ka bërë rikthimin e madh në skenën politike, pas dënimit për evazion fiskal. Berlusconi ka arritur marrëveshjen me të majtët për reformën elektorale.

Kjo marrëveshje e risjell atë në qendër të skenës politike. Reforma elektorale synon që t’i japë vendit stabilitet politik dhe të forcojë qeverisjen, pasi sistemi aktual e ka copëzuar pushtetin në Itali, duke krijuar një maxhorancë të brishtë.

Marrëveshja e tij me Partinë Demokratike të Italisë, e cila udhëhiqet nga Matteo Renzi, pritet që t’i shkaktojë telashe kryeministrit Letta dhe koalicionit të tij qeverisës. Tashmë, partitë e vogla po ndjehen të rrezikuara nga marrëveshja për kodin e ri elektoral, pasi rrezikohen që të dalin jashtë senati.