Arrestohet Florjan Hoxha i “Albanian Hacker Group”

121

hackersBlutë e Tiranës kanë arrestuar anëtarin e Albanian Hacker Group, i cili akuzohet për dhjetëra sulme kibernetike në Shqipëri, Greqi e Serbi. Policia ka arrestuar 18 vjeçarin Florjan Hoxhaj, për të cilin gjykata kishte vendosur masën e “arrestit me burg”, në mungesë. Në bazë të hetimeve të kryera, ka rezultuar se 18 vjeçari është anëtari i katërt i Albanin Hacker Group, nën pseudonimin Neteorm.

Tre pjestarët e tjerë të hackerave janë arrestuar në datën 4 tetor 2013, ndërsa arrestimi i Hoxhaj është bërë ditën e shtunë. Dyshohet se anëtaret e grupit Albania Hacker Group kanë kryer sulmin kibernetik të një numri të konsiderueshëm të faqeve të ministrive, shkollave, portaleve apo web të tjera të shtetit serb dhe grek. Policia shton më tej se anëtar të këtij grupi, kanë bërë edhe sulmin e serverave të disa grupeve mediatike. “Aktualisht, strukturat për Krimet Kibernetike të Policisë së Tiranës, në bashkëpunim me Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, po vazhdon puna për dokumentimin e plotë të veprimtarisë kriminale të anëtarëve të tjerë të këtij grupi kriminal”, thuhet në njoftimin e Policisë së Tiranës.