Horror në sallën e ekzekutimit

50

vrasesi-1610lajmNjë person i dënuar me vdekje për përdhunimin dhe vrasjen e një 21-vjeçareje në vitin 1986 u ekzekutua në mënyrë mizore në një sallë të posaçme brenda burgut ku vuante dënimin në Florida, SHBA.

William Happ ishte i dënuari i parë mbi të cilin u përdor një lëndë e re për injeksionin, e quajtur midozalam hidroklorid, e cila nuk funksinoi në mënyrën e duhur.

Ekzekutimi i 51-vjeçarit nisi në orën 06.02, por për gjashtë minuta me radhë, i denuari nisi të kishte konvulsione, dridhje të forta dhe shkumë nga goja.

Pasi konvulsionet ndaluan, mjeku u afrua për të konstrolluar për shenja jete, por një minutë më pas ai nisi sërisht nga e para simptomat e këtë herë vuajtja zgjati për tetë minuta të tjera.

|
Substanca e pasuksesshme, e perdorur per here te pare per nje ekzekutim me injeksion ne rastin e William Happ, ne Florida (kete te merkure)

Vrasësi u shpall i vdekur vetëm në orën 06.16, 14 minuta pas nisjes së ekzekutimit që normalisht zgjat 6-7 minuta deri në vdekje e vetëm disa sekonda në humbjen e ndërgjegjes.

Në protokollin e ekzekutimeve nëpërmjet injeksioneve vdekjeprurëse, në trupin e të dënuarit injektohen tre substanca, e para që është një qetësues, e dyta paralizues dhe e treta kokteili që shkakton ndalimin e zemrës.

|
Foto e viktimes se William Happ, 21-vjecares se vrare prej tij ne vitin 1986

Autoritetet duhet të vendosin nëse do të rikthehen tek mënyra e vjetër e ekzekutimeve apo nëse do të vazhdojnë në perfeksionimin e kësaj substance të pasuksesshme në provën e saj të parë.