Helikopterë spiunues ushtarakë, super të vegjël: ‘Grenza e Zezë’

113

Tashmë trupat britanike në Afganistan po përdorin helikopterë spiunues, vetëm 10 cm të gjatë dhe me një peshë prej 16 gr, për të kërkuar zhvendosjet e Talibanëve. Ministria e Mbrojtjes Britanike planifikon blerjen e 160 helikopterëve të vegjël me një kosto prej më shumë se 31 milionë dollarë. Helikopteri PD-100 PRS, që ka marrë emrin e koduar Black Hornet, (Grenza e zezë) kontrollohet me telekomandë dhe është i prodhuar nga një kompani Norvegjeze ‘Prox Dynamics’. Helikopteri është një helikopter tradicional me madhësinë e një lodre. Trupat britanike i përdorin ato për njohje, duke i nisur përpara për të parë pozicionimet e armikut.

 black_hornet

black_hornet_1

black_hornet_2

black_hornet_3

black_hornet_5

black_hornet_6

black_hornet_7

black_hornet_8

Posted in Archicteture/Design

Stumbelupon