Gjykata e Lartë, Nishani mbledh krerët e grupeve parlamentare

57

NishaniPresidenti i Republikës, Bujar Nishani, pritet të zhvillojë sot takime me krerët e grupeve parlamentare, për emërimin e një anëtari të Gjykatës së Lartë, vend i mbetur vakant, pas përfundimit të mandati të gjyqtarit Ardian Dvorani.

Presidenti Nishani do të takojë kryetarin e grupit parlamentar të Partisë Socialiste, Gramoz Ruçin në orën 10:00, më pas në orën 11:00 është parashikuar takimi me Edi Palokën, kryetar i grupit parlamentar të PD-së, dhe më pas rreth orës 12:00 do të takojë kryetarin e grupit parlamentar të LSI-së, Petrit Vasilin.

Pak ditë më parë presidenti Nishani bëri publike edhe listën me emrat e kandidatëve. Kështu për anëtar të Gjykatës së Lartë kandidojnë: Alaudin Malaj, Astrit Kalaja, Entela Prifti, Fatos Qato, Luan Dervishi, Sokol Ngresi. Të gjithë emrat e lartpërmendur vijnë nga radhët e gjyqësorit.

Ndërsa nga radhët e juristëve janë: Adnor Shameti, Ermir Dobjani, Genti Shala, Gjet Kola, Ilir Panda, Luan Daci, Pranvera Strakosha, Prel Martini, Rexhep Bekteshi, Sokol Sadushi dhe Shpëtime Pitaku.