Gjiknuri: ” Analiza vjetore CEZ, nuk do të mungojë energjia elektrike”

58

gjinkuriMinistri i Energjitikës dhe Industrisë, Damian Gjiknuri, gjatë analizës vjetore të CEZ  tha sot se “kemi një reduktim  te humbjeve të emergjisë elektrike për muajin shkurt me gati 6%. Nga 48% që kanë qënë humbjet në shkurt të  vitit 2013, shifra qe eshte shënuar është,  42.1%, në fund të shkurtit 2014, tha ai .

Më tej Ministri Gjiknuri shtoi se “arkëtimet kanë një rritje nga 3.2 miliard që kanë qenë në shkurt të vitit 2013 në 3.8 miliard në shkurt të vitit 2014”.

Sipas tij, “faturimi i energjisë është shumë i rëndësishëm”,  dhe se , “ajo energji që lëshohet në rrjet duhet të faturohet. “

Shqipëria ka vuajtur nga mos faturimi i energjisë elektrike për shkak të punës së dobët të kompanisë, por njëkohësisht dhe për shkak të mungesës së interesit nga ana e shtetit në vitet e fundit, për t’i kushtuar këtij sektori vëmendjen që duhet.

“Humbja në fakt është vjedhje dhe ju mbetet ju një detyrë shumë e madhe që të konstatojë këto raste dhe t’i luftojë ato”, cilësoi Ministri Gjiknuri.

Në fjalën e tij Ministri i Energjitikës dhe Industrisë tha se “qeveria shqiptare po e vlerëson maksimalisht faktin se vendi humbet gati 200 milionë dollarë çdo vit nga vjedhjet e energjisë. Është një shifër e pafalshme, shifër shumë e lartë ndaj kjo e bën enegjinë shumë më të shtrenjtë”.

Ai shtoi se “Qeveria i ka marrë masat, kompania i ka marrë masat që furnizimi të mos mungojë, siç e treguam këtë dimër kur energjia nuk mungoi në familjet shqiptare”.