Festa e Bajramit, Thaçi dhe Jahjaga urojnë besimtarët myslimanë

76

Atifete Jahjaga dhe Hashim ThaciPresidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga, u ka uruar udhëheqësve të Bashkësisë Islame të Kosovës dhe besimtarëve myslimanë ditën e Bajramit.

“Dita e Bajramit të Madh është një ditë feste, që vjen pas muajit të Ramazanit, i karakterizuar me sakrificë dhe solidaritet mes gjithë njerëzve”, thuhet në urim të presidentes Jahjaga.

Më tej, siç njofton faqja në Internet e presidencës, ajo në këtë ditë “ka përkujtuar me respekt të gjithë ata që nuk janë në mesin tonë, të gjithë ata që me sakrificën e tyre bënë që ne sot ta kemi shtetin tonë, të jetojmë të lirë”.

“Paçi gjithmonë gëzime në familjet tuaja dhe u qoftë me fat festa e Bajramit të Madh, uron presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga.
Ndërkaq edhe Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, e ka përgëzuar kryetarin e Bashkësisë Islame të Kosovës, myftiun Naim Tërnava, dhe besimtarët islamë të Kosovës, me rastin e Fitër Bajramit.

Në urim theksohet se Fitër Bajrami, i njohur edhe si Bajrami i Madh, “vjen pas një muaj agjërimi, ku besimtarët u sprovuan me thellimin e besimit, disiplinën shpirtërore dhe fizike, duke kryer një obligim fetar të rëndësishëm të fesë islame”.

Më tej Thaçi, u shpreh të gjithë besimtarëve të fesë islame urimet më të mira, me bindjen që gjatë ketyre ditëve të festës do të kalojnë çaste të lumtura me familjet e tyre, me të afërmit dhe gjithë njerëzit që i rrethojnë.

Në telegram thuhet se “Kosova do të vazhdojë te jetë vend i përcaktuar për perspektivën e saj euroatlantike, si shtet i lirë dhe demokratik, që do të thellojë edhe më tej respektimin e lirive fetare dhe kulturore të të gjithë qytetarëve të saj”.

Presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga, u ka uruar udhëheqësve të Bashkësisë Islame të Kosovës dhe besimtarëve myslimanë ditën e Bajramit.

“Dita e Bajramit të Madh është një ditë feste, që vjen pas muajit të Ramazanit, i karakterizuar me sakrificë dhe solidaritet mes gjithë njerëzve”, thuhet në urim të presidentes Jahjaga.

Më tej, siç njofton faqja në Internet e presidencës, ajo në këtë ditë “ka përkujtuar me respekt të gjithë ata që nuk janë në mesin tonë, të gjithë ata që me sakrificën e tyre bënë që ne sot ta kemi shtetin tonë, të jetojmë të lirë”.

“Paçi gjithmonë gëzime në familjet tuaja dhe u qoftë me fat festa e Bajramit të Madh, uron presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga.
Ndërkaq edhe Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, e ka përgëzuar kryetarin e Bashkësisë Islame të Kosovës, myftiun Naim Tërnava, dhe besimtarët islamë të Kosovës, me rastin e Fitër Bajramit.

Në urim theksohet se Fitër Bajrami, i njohur edhe si Bajrami i Madh, “vjen pas një muaj agjërimi, ku besimtarët u sprovuan me thellimin e besimit, disiplinën shpirtërore dhe fizike, duke kryer një obligim fetar të rëndësishëm të fesë islame”.

Më tej Thaçi, u shpreh të gjithë besimtarëve të fesë islame urimet më të mira, me bindjen që gjatë ketyre ditëve të festës do të kalojnë çaste të lumtura me familjet e tyre, me të afërmit dhe gjithë njerëzit që i rrethojnë.

Në telegram thuhet se “Kosova do të vazhdojë te jetë vend i përcaktuar për perspektivën e saj euroatlantike, si shtet i lirë dhe demokratik, që do të thellojë edhe më tej respektimin e lirive fetare dhe kulturore të të gjithë qytetarëve të saj”.